20 év Önbizalom építési tapasztalata: Most megosztom veled!

14 éve dolgozom felnőttképzésben, azt megelőzően szociális és HR területen dolgoztam. Ez idő alatt nagyon jól láthatóvá vált, hogy sok-sok esetben a probléma az emberek önbizalmával, vagy önmegvalósítás képességével van.

Értékesítők, cégvezetők, tulajdonosok, vezetők, MLM cégek munkatársai, apák, anyák, szinglik, családosak- szóval sokan sok fajta szerepben fordulnak meg nálunk és számos alkalommal kiderült, hogy nincs más baj, „csak” az önbizalom hiány. Ez aztán sok területen, sok fajta problémát képes okozni.

 

Milyen problémákat okoz az Önbizalomhiány?

önbizalomhiány

Az ember állandó kétségek között van, folyamatosan kattog, nem tud leállni az agya, nem bír pihenni, állandó stressz, konfliktusok még azokkal is, akiket szeret vagy nincs baja velük. Természetesen lehet sikertelenség az élet egy vagy több területén.

Hangulatingadozások, hol meg akarja váltani a világot, hol úgy érzi, hogy nem is akar felkelni az ágyból. Lehetnek egészségügyi problémák is. Az élet lehet akár nagyon sötét és érezheti úgy, hogy semmi nem fog sikerülni, soha, hogy egyedül van és minden küzdés ellenére nem jut előbbre.

Ilyenkor jönnek a könyvek, a motivációs eszközök, videók, vagy más képzések, tréningek, tanfolyamok.

Azonban hiába bármilyen kommunikációs képzés, bármilyen értékesítési trükk, vagy vezetői eszköz, vagy szervezetfejlesztés, ha ez az önbizalom, mint terület nincs rendben, akkor csak ideig-óráig tart a siker.

Ugyanez igaz úgymond magánemberként is. Hiába a sok motivációs eszköz, ha ezt nem hozzuk helyre, a személy árnyéka lesz önmagának. 

Éppen ezért egy idő után kialakult, hogy ha klasszikus képzések, könyvek, módszerek nem hoznak eredményt, akkor megnézzük az önbizalom témakörét és felépítjük újra a magunkba vetett hitet, nevezzük úgy, hogy chiptunningoljuk.

MINDEN esetben, amikor ezt a haladási módot választottuk és első lépésként az önbizalmat növeltük meg, sikerült sokkal-sokkal jobb eredményeket elérni így, és tartóssá tenni azt.

 

A fő cél: Tartós eredmény, életre szóló önbizalom

Magyarországon különösem tapasztalom, hogy az emberek a szellemüket jó erősen bezárták a csodalámpába, vagy a palackba és az vagy nem is pislákol vagy csak nagyon haloványan. Küldetésemnek tekintem, hogy minél több embernek gyújtsunk tüzet a lelkében és érezze meg, hogy mennyivel többet tud és kell tennie, mert képes rá!

A munkámban mindig célom, hogy tartós eredményeket érjek el, az ügyfeleink, a nálunk járók sikeres és boldog emberek legyenek az életük minden területén.

Az Önmegvalósítás Akadémia létrejöttét ez inspirálta igazán, hogy tényleges és gyors segítséget tudjunk adni bárkinek! A bárki alatt tényleg bárkit értek. Minden lépést úgy alakítottunk és alakítunk ki, hogy bárki számára elérhető legyen.

3 évig teszteltem a teljes programot és folyamatosan korrigáltuk, hogy tökéletes legyen és gyakorlatias legyen és eredményes. Most már azt tudom mondani, hogy KÉSZ, elérhető épp ezért szeretnénk megmutatni ország-világnak.

Miért fontos és alapvető az önbizalom kérdése?

Az első gondolat egy reklám, ami most fut a tv-ben, rádióban, ez egy banknak a reklámja, nagyon jó a szlogen, igazán találó és örülök, hogy megjelent ez a szlogen. Talán ismerős lesz: Akik hisznek magukban, többet érnek el! 

Így van! 100%-ig igaz!

Rengeteg példát lehet hozni erre, ahol ez megfigyelhető. A sport területén nagyon nagyon jól látható, különösen a küzdő sportok mutatják jól.

Most kering a facebookon egy videó, nagyon megfogott.

A videó 2 hölgyről szól, akik ketrec harcosok, sajnos a nevüket nem tudom, ennyire nem követem a sportokat. A verseny előtti interjúkat és a versenyeket mutatja be és a győzelem pillanatai. A verseny előtt a mérlegelés és közös interjúk pillanatainál egymással szemben állnak, köztük egy nagy és erős hegyomlásnyi férfi, hogy „ha baj van” be tudjon avatkozni. Mindkettőnek a háta mögött még egy-egy „ogre”, akik szintén vigyáznak a rendre.

A két hölgy egymás szemébe néz, amolyan küzdősen, a tekintet elég jól kifejez mindent, legjobban azt, hogy nem szeretik egymást. A két hölgy közül, az egyik áll, rezzenéstelen arccal, nem szól semmit, csak áll és néz. A másik nem nyugodt, cseppet sem, kiabál, és persze be-beszól, ahogy gondolom, nem kedves becézések mond.

Egy két meccset mutatnak, ahol a kiabáló hölgy legyőzi a csendeset. A csendes mindig feláll, a legrosszabb, ami történik a részéről, hogy elsírja magát. De feláll és találkoznak a következő mérkőzésen. Mindig miden ugyanúgy megy, a kiabálós kiabál, a nyugodt nyugodt marad. Látni az arcán, hogy TUDJA, hogy 100%-ig biztos benne, hogy egyszer meglesz, egyszer meg fogja nyerni a meccset. És így lesz, félelmetes a pillanat, amikor egy akkorát üt, hogy a másik elájul. A korábbi meccseken a csendes lány, csak vesztett, sosem esett össze, sosem ájult el. De itt és most, a kiabálós, a hangos teljesen KO. Élesztgetik.

A példát nem azért írom, mert a harc jó, csak azért, mert remekül mutatja, hogy az élet nem mindig könnyű. A csendes lány tudta, hogy még edzenie kell, hogy tanulnia kell, hogy erősödnie kell és azt is tudta, hogy nem adhatja fel, hogy meg fogja tudni csinálni és nyerni fog. Így lett! 

Az élet is ilyen, tanulnunk kell, gyakorolni, de a legfontosabb, hogy tudjuk, bízzunk abban, hogy nyerni fogunk, hogy képesek vagyunk elérni bármit!

Ehhez pedig 100%-os önbizalom az alap, a többi már erre épül. Így többet tudnak elérni az emberek, nemcsak anyagiakban, hanem sikerben és boldogságban is.

 

A világ legmagabiztosabb emberei…

 

„Nem mindenki születik önbizalommal teli…”

Nem teljesen értek ezzel egyet. Sokszor hallom azt, hogy mindig is így volt, sose volt önbizalmam. Aztán ahogy megyünk vissza az időben és kutakodunk, akkor kiderül, hogy lám-lám mégis csak volt.

Egy példán keresztül szeretném megmutatni, hogy miért és mennyire fontos az önbizalom és mennyire vagyunk feledékenyek.

Ha beszélgetünk egy kis gyerekkel, ha megfigyeljük mit mond, hogyan tudja azt mondani, ha megnézzük mekkora célokban gondolkodik a testméretéhez képest, hogy mennyire közvetlen tud lenni, hogy hányszor tudja kérni a csokit, és nem adja fel és bevet minden trükköt, hogy megkapja, és megkapja a végén, akkor jól látszik, hogy nekik bizony van önbizalmuk. Nem kérdés, hogy övék a világ, hogy ha nagyok lesznek, megmentik majd a világot, hogy híres focisták lesznek, vagy olyan orvosok, akik megtalálják az örök élet titkát, vagy autóversenyzők, akik mindenkit lehagynak és sorolhatnánk sok-sok példát. Hisznek magukban, nincsenek kétségeik. 

Édesek, amikor elindulnak és tanulnak járni, hányszor elesnek, hányszor fenékre ülnek, mégis felállnak és mennek, és végül ott lesz a siker.

Ugyanezt nézzük meg 10 év múlva, 20 év múlva, 30 év múlva, stb. Azok a célok, már nincsenek meg, eltörpülnek, és nem hisznek magukban. Elesnek, de már nem állnak fel és nem indulnak el újra.

Az én filozófiám, hogy az embereknek valaha volt önbizalmuk, de az idő, a történések, a környezet elkoptatta, a feladatom/tunk pedig azt, hogy ezt a régi önbizalmat újra elérjük, lángra gyújtsuk a tüzet önmagukban. 

Miért tudok, merek erről a témáról beszélni és ebben tanácsot adni másnak?

 

Nekem sem volt mindig sok önbizalmam, sőt, az életemnek voltak olyan időszakai, amikor annyira nem volt, hogy nyáron képes voltam fekete farmerben és fekete pólóban járni, mondván kövér vagyok, vagy 47 kg-osan még fogyókúrázni és napi 2 edzést végig nyomtam.

Nem mertem emberek előtt beszélni, nem mertem elmondani a gondolataimat, a véleményemet másoknak, még akkor sem, ha tudtam, hogy 100%-ig igazam van.

De átmentem az úton és látom, tapasztalom mi a különbség a nincs önbizalom állapot és a van között és látom, hogy így mennyire azon az úton járok, hogy az életem minden területén meg tudjam valósítani Önmagam.

 

Hogy tudunk segíteni ebben Neked?

 

Az akadémiánk az önbizalom, az önmegvalósítás, a boldogság és siker témájában ad át magas szintű ismereteket. Lépései pontosan meghatározottak. 

Az akadémián lehetőség van díjmentesen egy állapotfelmérésre, általában ez az első lépés, hogy lássuk ki hogy áll, illetve nagyon fontos, hogy lássuk mi az ok a problémák mögött.

Fontos látni, hogy eredményeket úgy tudunk elérni, hanem a tüneteket kezeljük, hanem az okokat. Ez éppen olyan, mint az orvosnál. A beteg a tüneteket mondja el, a jó és hozzáértő, gondos orvos kivizsgálásra küldi, hogy mi a tényleges ok.  Nálunk is így van ez, a hozzánk érkező fejlődni vágyó, vagy problémát megoldani akaró személy, ügyfél tüneteket mond el, mi pedig sok sok kérdéssel feltárjuk az okot.

Erre készítünk el aztán egy személyre/problémára szabott coaching/tanácsadási programot. Nem kell megijedni, ezek pár órásak és rendkívüli eredményeket hoznak! 

Ezután már készen állunk arra, hogy célokat tűzzünk ki az élet bármely területén és kidolgozzuk, hogy hogyan lehet azt elérni. (mindegy, hogy az élet melyik területéről van szó) Majd pedig segítünk a haladásban egy folyamatos kapcsolattartás során.

Az akadémián van egy Önbizalom előadás, Önbizalom vagy, amit takartok címmel. (igen a cím, tényleg takartok) Ez egy kulcs lépés, és igazán ez az egyik gyöngyszem. Akik hallották általában csak annyit mondanak: Ezt már óvodában és általános iskolában oktatni kéne, annyira a sikeres élet alapinformációi.

Ezen a 3-4 órás tréningen minden misztikumot eloszlatunk az önbizalom témájában.

Sokszor találkozom ugyanis azzal, hogy elferdítik, vagy nagyon misztifikálják ezt a témakört. Ez egy egyszerű dolog, és létfontosságú lenne, hogy MINDENKI ismerje. Az előadás nagyon fontos tudást, megértést ad arról, hogy miért veszítjük el az önbizalmunkat. Mi az az 5 ok, ami miatt csökken, vagy eltűnik az önbizalom.

Az előadás végén pedig el is kezdjük a gyakorlatban visszaépíteni az önbizalmat, természetesen házi feladat is van, amit mindenki a saját felelősségére meg is csinálhat, hogy tovább építse azt.

 

Itt az idő, hogy felfedezd ÖNMAGAD!