Mivel töltsd a felszabadult idődet?

A kialakult helyzetben sokaknak akarva, de többnyire akaratlanul rengeteg idejük szabadult fel. Ilyenkor könnyű elmerülni a sorozatokban, online játékokban, vagy egyéb időt kitöltő tevékenységekben. Egy bizonyos szintig ez rendben is van, kell a pihenés és a kikapcsolódás, pláne egy hasonló stresszhelyzetet követően, de hamar rá kell jönnie mindenkinek, hogy könnyen lehet baj abból, ha nem töltik hasznosan az otthoni időt.

Emberileg is könnyen okozhat kihívást az, hogy a napjainkból elveszik az állandóság. Nincsenek meg azok a fix pontok, amik köré alakítottuk eddig a napjainkat. Mivel megszűntek, így könnyű azt érezni, hogy kimozdult a talaj a lábunk alól, amire önmagunknak kell a megoldást megteremtenünk.

De mivel tölthetjük el ilyenkor az időt?

  1. Fejlődés

Ideje elővenni azt az oktató könyvet a polcról. Vagy elkezdeni azt az online kurzust, amit befizettél már hónapokkal ezelőtt, de nem volt időd foglalkozni vele. Ideje megtanulni azokat a dolgokat, amikről idáig csak álmodoztál, de mivel ’nem volt időd’ ezért hagytad a fenébe.

Jelen helyzetben öröm az ürömben, hogy olyan dolgokkal foglalkozhatunk, amikkel mindig is akartunk, mert az idő adott hozzá. Tökéletes alkalom arra, hogy megalapozd a valódi céljaidat, összeszedd a szükséges tudást hozzá és gyakorold azt. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Rengeteg ingyenes vagy éppen olcsó megoldás létezik már, ahonnan könnyedén szinte bármit megtanulhatunk – akár még némi atomfizikát is. Az általános mindennapokban is érdemes ezekkel a lehetőségekkel élni, most viszont egyértelmű, hogy időt és energiát KELL szánnunk ezekre, főleg, ha nem vagyunk teljes mértékben elégedettek a saját helyzetünkkel.

  1. Alkotás

Kezdd el írni azt a blogot. Kezdd el megosztani a rajzaidat vagy kezdd el felvenni azt a vlogot. Legyen szó bármiről, ideje bele kezdeni. Most könnyebben meg tudod mutatni másoknak azt, amihez értesz, vagy az üzeneted, amiről szeretnéd, hogy mások halljanak.

Biztos vagyok benne, hogy vannak céljaid, amikről már félig letettél vagy lehetetlennek gondolod. Csak kezdd el, csináld és meglátod, meglesz az eredménye. Ezek a célok pont azért születtek és pont azért érződnek lehetetlennek, mert a legtöbb esetben a valódi, belső vágyaidat tükrözik, amik akár teljesen ellentétesek is lehetnek a mostani élethelyzeteddel. A most kapott idő, az online lehetőségek pedig segítenek abban, hogy kihozd magadból a maximumot, és elérd ezeket – ebben persze mi is tudunk segíteni, ha úgy érzed.

Röviden nagyjából így tudod hasznosan eltölteni az időd, persze fontos, nézz utána, foglalkozz vele és legelsősorban vedd rá magad. Minden változás belülről kezdődik!